Zomerkamp 2016

Ermerstrand

Zomerkamp 15-19 Juni 2016 in Erm – vakantiepark Ermerstrand

Een spetterend, gezellig en leuk zomerkamp voor kinderen met diabetes in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Deze dagen vallen buiten de schoolvakantie, maar kinderen kunnen voor educatieve en therapeutische kampen vrij krijgen van school. Wij beschikken over een voorbeeldbrief voor scholen om vrij te vragen. Op verzoek kan deze worden toegezonden. Ook is het mogelijk om soms een gedeelte van de kosten vergoed te krijgen van de ziektekostenverzekering.

Het thema van het kamp is: DiabetesSurvival.
We gaan allerlei activiteiten doen waarbij je leert hoe je met je diabetes om moet gaan tijdens verschillende sportieve activiteiten. Maar uiteraard is er ook tijd en plaats voor spelletjes en knutselen binnen de accommodatie.
Kortom super gezellige dagen vol met leuke en spannende activiteiten.

Alle kinderen, die meegaan met het kamp hebben diabetes. Zo weten ze dat ze niet de enige zijn met diabetes, wat in hun klas vaak wel zo is. Ze leren van andere kinderen en kunnen ervaringen delen: samen prikken, spuiten of bolussen. Spelenderwijs leren ze meer over diabetes. Er gaan ervaren begeleiders mee, waaronder een diëtiste en een kinderdiabetesverpleegkundige. Ook hebben de meeste begeleiders zelf diabetes of een connectie er mee.

Lijkt het je leuk en wil je graag mee? Meld je dan snel aan.