tienerweekend 2016 verslag

DiaKidzz Tienerweekend 2016
Stichting Diakidzz wil, door middel van het organiseren van verschillende activiteiten, kinderen met diabetes en hun ouders/verzorgers, broertjes en zusjes helpen een zo normaal mogelijk leven te krijgen. Een leven waarin er goed met diabetes geleefd kan worden. Tijdens deze activiteiten zal de nadruk liggen op een kind ‘kind’ te laten zijn, maar wordt er ook veel aandacht besteed aan educatie en lotgenotencontact. (http://diakidzz.nl/)

Voor Tieners organiseren we een weekend en de deelnemers hadden zee en een rondleiding door de ArenA op het verlanglijstje gezet. De verblijfplaats was dus makkelijk gekozen: Zandvoort. Het vervoer van en naar moest nog ingevuld worden en wat is er dan makkelijker dan de trein!!

Vrijdagmiddag kwamen de meeste tieners al met de trein richting Zandvoort en vanaf het station is het een korte wandeling naar CentreParcs waar we in 3 naast elkaar gelegen huisjes verbleven.

Voor de zaterdag had de NS voor alle deelnemers een gratis dagkaart ter beschikking gesteld en daar hebben we goed gebruik van gemaakt. In de ochtend was het wel even hollen om na een langzame start op tijd met de trein bij Bijlmer ArenA te komen. We waren te gast bij de Ajax Foundation die ons een persoonlijke rondleiding cadeau deed.

Na een uitgebreid bezoek aan het stadion (het team was aan het trainen!!) en lunch bij Food  (http://worldoffoodamsterdam.nl/) gesponsord door Sukhothai Streetfood Express  konden we met de trein direct terug naar het Centrum, want er moest natuurlijk ook gewinkeld worden.

Als afsluiting van het programma hebben we nog een rondvaart gemaakt, leuk maar ook fijn om weer warm te worden, na en toch wel frisse middag in de stad. Na zoveel lopen (toch wel zo’n 17km) was het rustig zitten in de trein terug naar Zandvoort een mooie afsluiting van een gezellige dag.

De tieners en het bestuur van DiaKidzz bedanken de NS en andere sponsoren voor een super dag!!

DSCF2216