Tienerweekend 2017 verslag

verslag tienerweekend 2017

Het weer was geweldig (ja ook die onweersbui op zaterdag, terwijl jullie in de bomen hingen: spannend!!!) en de locatie gezellig en knus….helaas ’s avonds erg koud, brrr.

We hadden een groep van 10 tieners en de sfeer onderling was gelijk prima. Voor enkelen was het een weerzien na tienerweekend of zomerkamp van het jaar hiervoor.

Vrijdagavond werden we met huifkar achter trekker naar de boerderij van het klimpark gebracht waar we de eerste instructie voor klimwand en boogschieten kregen. Wat een goede klimmers waren er bij, als steenbokken zo snel omhoog.

Bij terugkomst (gelukkig weer met kar) was er een heater in de tent geplaatst en stonden er hapjes en drinken klaar. Veel kletsen en lachen en dat ging in de tent goed door. Pas na half twee ’s nachts werd het rustig.

De volgende ochtend was iedereen toch redelijk fit en na een heerlijk ontbijt werden we naar klimpark Joytime gebracht. Na een korte introductie over wat we allemaal konden doen, ging de groep unaniem naar de hindernisbaan. Na uitleg werden er twee groepen gemaakt en volgde een spannende competitie om de hindernissen als groep met balk zo snel mogelijk te nemen.

De hypo’s deden af en toe ook mee, maar Tammy had koeken en limo bij zich om de bibbers op te lossen.

Vervolgens verspreide de groep zich naar trampoline, boogschietbaan en een nóg hogere klimwand. Met deze activiteiten bleek het toch handig om reserve spullen bij je te hebben. Tammy kon zich inspannen op de fiets om een nieuwe infusie set te halen en gelukkig was er wel een reserve Omnipod in de groep om een afgestoten exemplaar te vervangen.

Na de lunch (zelf gesmeerde bammetjes) kregen we uitleg over het echte werk: met een klimgordel en karabijnhaken tenminste 5, steeds moeilijker wordende, parcoursen door en tussen de bomen afleggen. De begeleiders kregen pijn in hun nek tijdens jullie tocht. Iedereen deed het geweldig!

Even werd het spannend toen er onweer naderde, maar gelukkig dreef dit langs met alleen wat gespetter van regen. De fanatiekelingen konden daarna nog even verder, maar uiteindelijk zat iedereen om half 5 voldaan op het terras met een ijsje. We hadden mazzel dat de huifkar beschikbaar was, want teruglopen, daar had niemand zin in.

Bij de tenten was het tijd om te chillen, pluimballen, voetballen of lezen. Ondertussen werd er een heerlijk buffet van salades en brood neergezet en werd het vlees voor ons gebraden.

Eindelijk werd het donker genoeg om een vuurtje te stoken. Helaas wilde het blok niet goed branden….net genoeg om 3 zakken Mars Mellows te smelten of verbranden. Daarna werd het toch echt te koud en gingen we naar binnen om het Weerwolven spel te spelen.

Helaas was de heater niet beschikbaar en om 12 uur was iedereen zó koud dat we graag naar bed gingen. Na de inspanningen van de dag was het deze keer véél eerder rustig in de tent!

Zondagochtend kon iedereen lekker uitslapen en rustig de spulletjes opruimen. Om 11 uur kwamen de eerste ouders binnen en onder het genot van een kopje koffie of thee werden de verhalen verteld.

Om 12 uur was het afscheid. Allemaal heel hartelijk bedankt voor jullie gezelligheid en hopelijk is het mogelijk om volgend jaar weer een Tienerweekend te organiseren. We hebben al 1 ouder bereid gevonden de gelederen te versterken. Als er andere ouders zijn die wel een weekend mee zouden willen helpen mail ons dan: info@diakidzz.nl

We hebben met 3 personen de afgelopen 3 jaar met veel plezier de activiteiten georganiseerd EN begeleid, maar het wordt tijd voor nieuwe inzichten en gezichten.

Hopelijk dus tot volgend jaar!!

Diakidzz Bestuur met ondersteuning van Hans en Tessa