Gezinsweekend 2016

GWK 2016

 

 

 

 

 

 

 

Het gezinsweekend wordt gehouden van 4-6 november 2016 in de Kwartjesberg te Drouwen.

De prijs is 200 euro per gezin. Bij boeking en betaling voor 18 september 2016 is de prijs 185 euro per gezin.

Wat wordt je als gezin in het diepe gegooid, wanneer een kind diabetes krijgt!

In het begin krijg je enorm veel informatie over diabetes en het prikken, spuiten en soms een insulinepomp. Daarna komt het bijstellen van de bloedsuikers en bepalen van de insulinedosering.

Pas later merk je dat het hebben van diabetes veel meer inhoud dan de techniek en de kennis alleen. Hoe benader je de onwetendheid op school, bij de ouders van vriendjes en vriendinnetjes, de sportclub enz. En hoe begeleid je een tiener met diabetes, hoe laat je ze los? Zoveel vragen ….. We hopen dat tijdens een gezinsweekend vele vragen beantwoord kunnen worden.

Op een gezellige locatie in Drenthe krijgt u samen met het gezin een leerzaam weekend. De ouders volgen op sommige dagdelen een apart programma, terwijl de kinderen bezig worden gehouden. Maar ook met hen wordt spelenderwijs over diabetes gepraat.

Een belangrijk onderdeel is het lotgenotencontact. Verder krijgt u de laatste ontwikkelingen van de diabetes behandeling te horen en kunt u vragen stellen aan een kinderarts. Er is een informatiemarkt voor het hele gezin met aandacht voor educatie en herhaling van b.v. insuline en glucagon spuiten, gezond eten en gebruik van pomp en sensor.

Er is ook tijd voor ontspanning en een gezamenlijke activiteit.

Kortom een weekend, waar u veel kunt leren en uw zorgen kunt delen.

Er is plaats voor 8 gezinnen. De locatie beschikt over 1-persoons stapelbedden en u krijgt een kamer voor het hele gezin. U dient zelf beddengoed en handdoeken mee te nemen. Eten en drinken verzorgen wij.

Aanmelden via de aanmelden knop in hoofdmenu